Tanja Pirc


Tanja Pirc je svoje prve mandolinske izkušnje nabirala v Orkestru Mandolina Ljubljana in se hkrati učila violino v Glasbeni šoli Franca Šturma. Mandolinsko znanje je izpopolnjevala na številnih mandolinskih seminarjih doma in v tujini, predvsem pri profesorjih Keithu Harrisu in Caterini Lichtenberg (oba: Nemčija). Igra v več komornih zasedbah, slovenskih in mednarodnih (Duo Codelli, Schlossbergquartet, Kvartet Triobadur, Trio instrumentalis idr.), ob različnih priložnostih pa je z mandolinskim zvenom dopolnila tudi orkester Slovenske filharmonije, orkester SNG Opere in baleta Ljubljana in druge zasedbe.


Tanja mandolino že vrsto let  tudi poučuje. Če se želite seznaniti s tem inštrumentom in ga kar najbolje spoznati, je najbolje, da se obrnete prav nanjo. Za vse informacije jo lahko povprašate po telefonu: 031/347 049 ali  preko e-maila: tanja_pirc@yahoo.comTanja o sebi:


Ime in priimek: Tanja Pirc
Po domače: Tanta
V OML od: 1989
V OML igram: mandolino
Na katere glasbene dosežke sem še posebej ponosna: igranje v OML, sodelovanje s SNG opera in balet LJ in MB, sodelovanje z orkestrom SF, špile s triom Instrumentalis
V OML sem: ker je fajn muzika in fajn družba, vedno je poskrbljeno za nove izzive
Trije naj komadi v OML: Bakanal, Tanz suita III, Bagatelle (Beljajev)
Trije filmi, ki jih ne gre spregledat: Ime rože, Ko jagenjčki obmolknejo, Čokolada
Tri knjige, ki jih ne gre spregledat: Peklenska pomaranča, Črni tulipan, Visoška kronika
Na obloženi mizi si želim: vedno sem za kakšno indijsko dobroto, no pa seveda suši

Omiljeni citat: No problem
Nora sem na: sina Vala, najdražjega Dejana, na Indijo