6. oktober ob 20:00

Skupni koncert mandolinskega orkestra "Amabile" Yokohama/Japonska in Orkestra Mandolina Ljubljana

Antonov dom (pri Viški cerkvi v Ljubljani)


Dobrodelni koncert - vstop prost, prostovoljni prispevki za dobrodelne namene


Mandolinski orkester "Amabile"
Dirigent: Mitsuo Okamoto

Japonski mandolinski orkester Amabile je bil ustanovljen v Turumi-ward v mestu Yokohama (provinca Kanagawa) na Japonskem leta 1988, kar pomeni, da prav letos orkester obeležuje svojo 25 obletnico delovanja. Leta 2006 je orkester izvedel svojo prvo koncertno turnejo po Evropi in sicer v Nemčiji, v letu 2009 pa se je na staro celino vrnil s koncertno turnejo po Italiji. Tokratna tretja evropska turneja orkestra zajema gostovanje na Hrvaškem in (z nocojšnjim koncertom tudi) v Sloveniji.

Moto orkestra je igrati znane melodije v čudovitih harmonijah. Orkester v osnovi sicer šteje 55 članov, vendar pa se nam bo danes predstavil s "polovično" zasedbo, ki se udeležuje turneje.

Orkester vodi dirigent Mitsuo Okamoto, ki se je z mandolino kot srednješolec prvič srečal že leta 1957 in nato nadaljeval svoje izpopolnjevanje mandoline pod vodstvom Ryuji Saita. Najprej je ustanovil mandolinsko društvo Sony Co. in nato nadaljeval z igranjem v mandolinskem društvu Kawasaki, kjer je najprej postal koncertni mojster in nato dirigent. Kmalu je ustanovl samostojni mandolinski orkester Amabile. Je član upravnega odbora kulturne zveze Tsurumi in član upravnega odbora Zveze japonskih mandolinistov.



Lokacija Antonov dom, Tržaška cesta 85, Ljubljana - Vič - External link opens in new tab or windowlokacija na zemljevidu, se nahaja tik ob Viški cerkvi, neposreden dostop pa je mogoč s Tržaške ceste in sicer izključno iz smeri proti centru Ljubljane. Ker je dostop malenkost skrit dodamo, da torej dostopate iz smeri od obvoznice proti LJ-center in desno zavijete tik (2m) za postajališčem avtobusa mestnega prometa (postaja Vič)- dovoz preko spuščenega pločnika. Parkirišče ima na prostem kar nekaj parkirnih mest, še več pa v za to namenjeni garažni hiši (brezplačna uporaba) - takoj ko pridete na dvorišče zavijete ostro levo in nato okoli zgradbe.